top of page
  • pklain

Úvodní slovo předsedy klubu před novou sezónou

Úvodní slovo předsedy FK Dobrovice k nadcházejícímu fotbalovému ročníku 2023/24.


Vážení přátelé,

Dovolte, abych Vás uprostřed léta pozdravil a popřál pěknou dovolenou. Nedávno skončil fotbalový ročník 2022/23 a již je tu nový 2023/24. Uplynulý ročník osobně hodnotím jako ročník úspěšný, všechna naše mužstva odváděla kvalitní fotbalové výkony a dělala trenérům, rodičům a fanouškům radost. Naši malí fotbalisté hrající v tzv. přípravkách (předpřípravka, mladší přípravka a starší přípravka) předváděli bojovné výkony. Starší přípravka vyhrála většinu svých soutěžních utkání, hráči mladší přípravky se stali vítězi Okresního poháru a následně obsadili páté místo v krajském finále. Gratulujeme a děkujeme za vzornou práci jejich trenérům.Mladší žáci obsadili v okresní soutěži páté místo (22 bodů), starší žáci opakovaně s přehledem vyhráli Krajskou I. A třídu s impozantním skóre 146:21 a ziskem 49 bodů. Velikou radost nám udělali hráči dorostu, kteří v Krajské I. A třídě obsadili šesté místo se ziskem 44 bodů. „A“ mužstvo dospělých obsadilo po postupu z Krajského přeboru do Divize „C“ pěkné osmé místo se ziskem 41 bodů.


V nadcházející sezóně 2023/24 bude dobrovický fotbal reprezentovat sedm fotbalových týmů – pět mládežnických a dvě mužstva dospělých. Přibyde totiž mužstvo „B“, které však jako nově přihlášený tým musí začít od nejnižší soutěže, tj. IV. třídy. „B“ mužstvo bude vytvořeno převážně z hráčů, kteří prošli dobrovickou kopanou a z dorostenců, kteří věkově opouštějí dorost a přecházejí do kategorie dospělých. Těšíme se na jejich atraktivní zápasy.


Kromě sportovní oblasti bylo v krátké přestávce mezi fotbalovými ročníky uděláno mnoho práce v našem fotbalovém stánku. Předně byla generálně opravena kotelna ve fotbalových kabinách. Opravu provedl pan Josef Vrážel. Dále musel být opraven zavlažovací systém fotbalových hřišť (hlavní řídící jednotka a zavlažovací trysky). Hlavní hrací plocha byla zregenerována provzdušněním, pískováním a dosevem trávy. V kabinách byly provedeny drobné opravy, nově byla natřena fasáda a lavičky. Dík patří především Jiřímu Zvěřinovi a Liboru Novákovi.

Bohužel se nám doposud nepodařilo získat travnatý pozemek mezi fotbalovými hřišti. Vlastník pozemku, německá firma KWD, která v Dobrovici podniká, není stále ochotná o prodeji či směně vstřícně jednat. Pozemek by chtěl náš klub využít jako tréninkové plochy pro nejmenší fotbalisty.

Veškerá sportovní činnost a údržba fotbalového areálu je silně závislá na finanční pomoci našich sponzorů, především společnosti Tereos TTD, a. s. a Města Dobrovice.

Vše je tedy na nový fotbalový ročník připraveno. Nezbývá než poděkovat hráčům, trenérům, výboru FK a našim sponzorům za jejich obětavou práci a podporu. Vám fanouškům dobrovické kopané přeji radost ze hry a mnoho krásných fotbalových zážitků.


Oldřich Reinbergr

Předseda FK Dobrovice

210 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page