top of page
pklain

Zasloužená výhra v Benešově a první tříbodové vítězství

FK Benešov - FK Dobrovice 0:3 (0:1)


K dalšímu v pořadí třetímu utkání jsme zajížděli na půdu bývalého třetiligového klubu, kterým je FK Benešov. Náš soupeř před divizní sezónou svůj kádr posílil o obrovsky zkušené hráče, kteří hráli první ligu jak v Čechách, tak v zahraničí. Zodpovědný výkon, který jsme předvedli stačil i na tyto borce a zcela zaslouženě jsme si odvezli všechny body z Benešova. Již v 5. minutě se uvolnil na pravé straně Pánek a vybídl Volfa ve vápně, který vyzkoušel poprvé brankáře Schummera. Domácí měli míč na svých kopačkách většinu času v prvním poločase, ale bez kýženého efektu a ohrožení naší branky. První velká a nejspíš největší šance domácích přišla ve 20. minutě, kdy Dušek se prodral přes Zelinka a Sedláčka a předložil míč na penaltu Tomkovi, který ztroskotal na Bartošovi. O pár minut později zahrával Bora standardní situaci od postranní čáry a Klain se dokázal uvolnit na přední tyči a míč pouze lehce tečoval. Brankář Schummer si s touto střelou poradil s problémy za cenu rohu. Z následného rohu na zadní tyči hlavičkoval Kohout a brankář opět vyrazil. Ve 36. minutě si udělal Zelinka z domácích tréninkové kužely na pravé straně a uvolnil Pánka. Jeho střela mířila vedle. Všichni hráči se už viděli za úmorného vedra v kabinách, ale dobrovičtí zahrávali poslední standardní situaci, kterou opět zahrával Bora. Klain opět prodloužil a ve vápně vznikla trma vrma a nejlépe se zorientoval Volf a poslal míč za záda bezmocného Schummera - 0:1. Domácí Benešov byl odhodlán udělat všechno možné, aby otočil výsledek ve druhém poločase ve svůj prospěch. Na tabuli svítila 48. minuta a dobrovičtí zahrávali další standardní situaci od postranní čáry. Domácí odvrátili míč na velké vápno, kde stál Klain a míč trefil z voleje k tyči - 0:2. Domácí od té doby působili velmi podrážděně a jejich výkon připomínal spíše křeč. Dobrovičtí podnikali rychlé brejky a skóre mohlo být i vyšší. V 60. minutě Klain vyslal Pánka do prostoru, ten posunul míč na Volfa, který střílel z otočky na zadní tyč. Střela byla zblokována na tyč a před dobíhajícím Kohoutem, domácí stihli odvrátit do bezpečí. Benešov se pokoušel překonat mladého brankáře Trhlína, ale ten si vedl s klidem a všechny střely pochytal a v jednom případě mu pomohla branková konstrukce. V 65. minutě vyslal Pánek Bičištěho, ten přesprintoval domácího kapitána Vrňáka a zkušeně obloučkem překonal vybíhajícího brankáře - 0:3. Domácí poté začali hrát ještě více na riziko a posílali dopředu dlouhé avšak nepřesné míče, které pohlídala obrana nebo brankář Trhlín. Těsně před koncem utkání jsme se ještě dožadovali penalty po faulu na Kopeckého, ale píšťalka zůstala němá. Poté sudí utkání ukončil. Za týden tuto výhru budeme chtít potvrdit na domácí půdě proti Vysokému Mýtu, které ještě v této sezóně neskórovalo, ale i přesto nás nečeká lehké utkání jako každý týden.



Rozhodčí: Braun - Kvaček, Schmeiser

Delegát: Haleš Vladan


Branky: 45+1 Volf, 48. Klain, 65. Bičiště

FK Dobrovice: Bartoš (C) (46. Trhlín) - Zelinka, Sedláček, Janovský L., Bičiště (80. Janovský J.) - Kohout (84. Makovec), Horák, Bora, Pánek (71. Kacafírek), Klain - Volf (80. Kopecký)


FK Benešov: Schummer – Roháč, Čmovš, Dušek, Vrňák(C) - Čížek (54. O. Vosáhlo), Kubiš, Pilík, Kulhavý (46. Walter) - Tomek, Nešpor (79. Stejskal)

75 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page