top of page
pklain

Z derby jsme odešli poraženi

FK Dobrovice - SK Benátky n. Jizerou 1:2 (1:1)


V posledním kole jsme přivítali v derby nedaleké Benátky n. Jizerou, které bojovali na dálku s Ústím n. Orlicí o prvenství v divizní skupině C. V bitvě tradičních rivalů o motivaci není nikdy nouze. Lépe do zápasu vstoupily Benátky. V 9. minutě Bartoš na čáře vyškraboval Kommovu dělovku zpoza vápna, ale Poběrežský vzápětí vrátil míč do vápna a jeho centr usměrnil Glöckner hlavou do protipohybu dobrovického gólmana – 0:1. Další průběh nabízel podle očekávání urputný boj bez větších šancí. Pánek ani Kohouta střela se neujala. Po půlhodině hry se ocitl v šanci Macek, který hlavičkoval, ale na Bartoše si nepřišel. Tři minuty před poločasovou přestávkou se skvěle na levé straně uvolnil Kohout přes dva hráče a krásnou přihrávkou vybídl středem hřiště Pánka, který pelášil sám na brankáře Dědka, kterého dokázal překonat - 1:1. Druhý poločas ukrojil pouze jednu minutu, když v pokutovém území v souboji s Němcem upadl Fabián a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten si vzal na starost Matěj Bodlák a střelou na opačnou stranu, než skákal brankář Bartoš, opět poslal Benátky do vedení – 1:2. Ve druhém poločase byl nejvíce nebezpečný zejména Volf, na nějž směřovala většina centrů dobrovického mužstva, s ním si ale benátecká obrana věděla rady. Střílený centr Bičištěho nedokázal více tečovat Volf a Dědek si s centrem nadvakrtá poradil. Jedenadvacet minut před koncem obral na levé straně váhajícího Němce o míč Komma a přesným centrem vybídl Bodláka, jenž protáhl Bartoše, který ale opět podržel svůj tým. O tři minuty později zakončoval tentýž hráč z levé strany, avšak i tentokrát byl úspěšnější Bartoš. Jeho protějšek Dědek poté musel řešit hlavičkový pokus Volfa. V pětiminutovém nastavení vrhl dobrovický tým všechny své síly do útoku i přes poměrně hektický závěr si ale vážnější šanci nevypracoval, a tak tři body putovaly do Benátek nad Jizerou.


Rozhodčí: Pilný Marek - Matějka jakub, Klečka Ivan

Delegát: Haleš Vladan


Branky: 42. Pánek - 9. Glöckner, 47. Bodlák (p)


Sestava: Bartoš (C) - Horák (69. Zelinka), Sedláček, Macek, Bičiště - Němec (69. Kopecký), Bora, Král (80. Zajíček), Kohout, Pánek (90. Cigánek) - Volf


SK Benátky n. Jizerou: Dědek – Zabilanský, Glöckner, Hell (46. Šimeček), Komma – Kopa, Hájek (65. Komárek) – Poběrežský (77. Mlynka), Fabián (90. Gidion), Bodlák – M. Macek (90. Poustecký)






57 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page