top of page
pklain

V prvním jarním zápase jsme získali proti Turnovu bod!

FK Turnov - FK Dobrovice 1:1 (1:1)


K prvnímu utkání po dlouhé zimní přípravě jsme zajížděli k derby na půdu čtvrtého týmu divizní tabulky do Turnova. Utkání se hrálo na místní UMT za větrného počasí. Již v 5. minutě jsme se radovali. Zahrávali jsme rohový kop, který domácí odvrátili za vápno, tam získal míč Pánek, který přihrál Bartošovi zpět na naši polovinu. Odtud vyslal Bartoš dlouhý pas na polovinu Turnova, Macek dokázal prodloužit míč na velké vápno na Němce, a ten posunul míč na Volfa, který našel Sedláčka zcela osamoceného a ten si zkušeně poradil v situaci tváří v tvář s Francem a proměnil svou šanci a vstřelil svou sedmou branku v sezóně - 0:1. Poté se převážně hrál celý poločas mezi vápny s chybami v rozehrávce na obou stranách. Domácí Turnov ve 43. minutě dokázal využít našeho nedůrazu ve středu hřiště a Tobiaš uvolnil na pravé straně Prokopce, který zatáhl míč do vápna a našel pod sebe Noska, ten vystřelil a trefil břevno, od kterého se míč odrazil za čáru, ale pro jistotu ještě míč dotlačil hlavou do brány - 1:1. Za necelou minutu mohla být otočka na světě. Turnovský Nosek se dostal po průnikové přihrávce před Bartoše, kterému chtěl udělat kličku, ale Bartoš toto přečetl a nic z této situace nebylo. V posledních vteřinách první půle si našel prostory za obránci po autovém vhazování Němec, který našel přihrávkou pod sebe zcela volného Pánka, kterému bohužel trvala příprava na střelu a turnovští mu ji dokázali zblokovat. Začátek druhého poločasu byli aktivnější domácí a hned v 52. minutě měli možnost zahrávat standardní situaci z hranice velkého vápna. Naštěstí Prokopec trefil pouze zeď a dorážka Tomašova šla jen těsně vedle šibenice. Turnovští po zbytek zápasu měli více míč na svých kopačkách, ale bez vyložené šance a vcelku se nehrál příliš pohledný fotbal, který vidělo 240 diváků. Po odehraných 90 minutách se tedy zaslouženě body dělily.


Již za týden přivítáme na domácí půdě v sobotu 16.3.2024 od 15:00 tým nabitý bývalými exligisty a minulý rok ještě třetiligový FK Benešov, který měl před sezónou ambice postoupit ihned zpět do ČFL, ale zjistil že ani divize není jednoduchá soutěž a nachází se až na 11. místě se kterým není spokojen.



Rozhodčí: Fišer - Rychtár, Svoboda

Delegát: Diringer Petr


Branky: 43. Nosek - 5. Sedláček


FK Dobrovice: Bartoš (C) - Krčmář, Macek, Sedláček, Bičiště - Němec (53. Kopecký), Horák, Bora, Pánek (80. Král), Kohout (88. Janovský J.) - Volf

FK Turnov: Franc - Holub, Jíra, Chládek (46. Landfeld), Tobiaš (46. Kříž) - Prokopec (53. Havel Š.), Tomašov, Vencbauer, Havel P. (C), Petržilka, - Nosek (80. Břenek)


Fotogalerie od pana Kalába.





124 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page