top of page

Trenér A mužstva zhodnotil turnaj v Brandýse i nové tváře v kádru

V rozhovoru pro boleslavskydenik.cz shrnul trenér Michal Sedláček svoji první zimní přípravu v pozici trenéra. Měli jsme několik kluků na zkoušku, z toho tři jsme ukončili, jelikož nesplňovali naše představy a nedostali by se do dvacetičlenného kádru, který chceme pro jarní část mít k dispozici. Naopak někteří noví hráči se ukázali ve velice dobrém světle a obě strany se již dohodly,“ řekl ještě před sobotním výkopem Michal Sedláček.


Už dotažené nebo těsně před realizací jsou příchody Ondřeje Macka (naposledy Horky), Václava Čičatky (Královice), Davida Krčmáře, Adriana Nemšovského (oba Česká Lípa) a Vojtěcha Němce (Kutná Hora).

Ondřej Macek je mladším bratrem útočníka Benátek Milana, rýsuje se tak zajímavý rodinný souboj. Právě v Benátkách si jednadvacetiletý a defenzivnější Ondřej připsal první divizní starty, ovšem pouze v řádu minut, poté oblékal dres Horek n. Jizerou. Stejně starý Václav Čičatka to na úrovni divize či dokonce ČFL zkoušel hned ve třech klubech, v Zápech, Českém Brodě ani v Libiši se ale do sestavy příliš nedostával, v loňském roce kopal o něco pravidelněji - na podzim pražský přebor za Královice, na jaře středočeský za Kutnou Horu. Potkal se tam i s dvacetiletým Vojtěchem Němcem. Ten předtím hrál za Poříčany a Kolín, odkud si coby žáček odskočil do FK Mladá Boleslav. Mládeží v top klubu Boleslavska prošel v dorostu i David Krčmář. Bratr biatlonového reprezentanta celý podzim nenastupoval kvůli zranění. Před Českou Lípou okusil divizi půl roku za Neratovice a dvě sezony za Horky. Čtyřiadvacetiletý obránce Adrian Nemšovský si na podzim za Arsenal připsal starty i třetí lize, kterou hrál už za rezervu Hradce Králové. Nyní se odchovanec východočeských Svitav vrací do soutěže, v níž loni na jaře zavítal k cukrovaru jako soupeř s Hlinskem. Před prvním mistrovským zápasem v Turnově ještě vedení Dobrovice usiluje o rejšického Jakuba Zörklera, který s týmem rovněž absolvoval přípravu a divizi už před časem hrál za Horky a Nymburk, ale i ČFL v Benátkách n. Jizerou. Společnou řeč prý ale kluby zatím nenašly.

S posilami jsme spokojeni. Podařilo se nám posílit na určitých postech, kde jsme to opravdu potřebovali, ať už z personálních důvodů, nebo pro zvýšení konkurence,“ libuje si trenér Sedláček, podle kterého není vyloučené zúžení kádru o jednoho až dva hráče.


Zda budou noví hráči přínosní a rozdíloví, pak podle něj ukážou až mistrovská utkání. Ta přípravná více vycházela až ve druhé polovině zimního turnaje. V rámci turnaje v Brandýse jsme prohráli s Přední Kopaninou (0:2), Kosmonosy (1:2) a domácím Brandýsem (0:1), remizoval s Velimí (3:3) a porazil Horky (6:1), Spoje (3:1) a naposledy i Žižkov B (3:2). Především zápas proti Spojům, tedy soupeři z mistrovské soutěže, měl podle kouče Sedláčka oboustrannou kvalitu. „Z naší strany se výkon blížil parametrům, jaké bychom si představovali v mistrovských zápasech,“ hodnotil.


169 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page