top of page
pklain

Spolehlivý exekutor penalt Sedláček zajistil body proti Benešovu

FK Dobrovice - FK Benešov 1:0 (1:0)


Po venkovní remíze s Turnovem jsme se představili také poprvé na domácí půdě. Přivítali jsme sousední tým tabulky FK Benešov. Úvodní 20minutovka utkání patřila jednoznačně hostům. Hýřili pohybem, přesnou kombinací a dobrovičtí nevěděli, kam dříve. Už v 9. minutě poslal stoper Čmovš křižný pas na rozběhnutého Kubiše, který výborně zpracoval míč a před vyběhnuvším Bartoše přihrával pod sebe, kde vracející Volf zahrál rukou a pískala se penalta. K ní se postavil velezkušený Tomáš Pilík, ale na našeho čaroděje v brance Bartoše si nepřišel a ani dorážka dobíhající Hampla neměla úspěch. Tlak hostů stále pokračoval a nadějných situací pro hosty přibývalo, ale naštěstí vždy jsme dokázali zasáhnout včas a hostům míč sebrat z kopaček či zblokovat střelu. Po půlhodině hry jsme měli příležitost trestného kopu z dobrých 30 metrů, k ní se postavil Bora a výborně vystřelil, ale bohužel nastřelil jak břevno. Na velkém vápně vracel Pánek míč do ohně a našel Nemšovský, který hlavou překonal brankáře Vitáska, ale nacházel se v ofsajdu, a tak branka neplatila. Těsně před koncem prvního poločasu fauloval Vrňák Volfa a pískala se penalta i na druhé straně. K ní se postavil náš spolehlivý exekutor Sedláček a s přehledem ji proměnil - 1:0. Během poločasové přišla prudká přeháňka, která přišla i v průběhu druhé půle několikrát. O fotbale se moc mluvit nedá a ani jedno z mužstev za druhých 45 minut nevystřelilo. Picava si zodpovědnou obrannou hrou i proti silnému větru, který stáčel míče k její bráně, pohlídala tři body.


Hodnocení trenérů:

„Bojovné a vyrovnané utkání rozhodly penalty, které byly z mého pohledu obě jasné. Pro fotbal je nejhorší vítr, v první půli bylo hřiště alespoň suché, pak se k tomu přidal i těžký terén. Ač má Benešov kvalitu dopředu, nepustili jsme ho do žádné šance a uhráli cenné vítězství,“ oddechl si kouč a starší sourozenec autora vítězné branky Michal Sedláček.


„Nebyli jsme aktivní uprostřed hřiště, neoživila to ani střídání. Dali jsme tam mladé hráče, aby to oživili, ale byli ve špatných prostorech a žádné šance si nevytvořili,“ konstatoval benešovský asistent Kamil Mácha. Hosté zůstali po dvou jarních kolech na nule, domácí potvrdili bod dovezený z Turnova.


Za týden v sobotu 23.3.2024 zajíždíme na půdu silného Vysokého Mýta. Výkop je v 15:00. Odjezd autobusu ze hřiště je v 11:15.



Rozhodčí: Raplík - Mach, Vykopal

Delegát: Tereba Daniel

Branky: 44. Sedláček z pen.


Sestava: Bartoš (C) - Nemšovský, Sedláček, Macek, Bičiště - Němec (71. Kopecký), Bora, Pánek (84. Král), Horák (71. Krčmář), Kohout - Volf (90. Janovský J.)


FK Benešov: Vitásek - Roháč (70. Sadyk), Čmovs, Vrňák (C), Vosáhlo - Hampl (60. Le Tuan), Dušek, Kubiš, Pilík (60. Čížek), Sklenička (46. Bílek) - Tomek (70. Kulhavý)


Videa zahraných penalt.


Tomáši Pilíkovi chytá Bartoše penaltu.

T


akhle se proměňují penalty v podání Marka Sedláčka!


Fotogalerie od p. Kalába





140 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page