top of page
  • pklain

Ostudný debakl před domácími diváky

FK Dobrovice - FK Turnov 1:6 (0:3)


V dalším domácím utkání jsme přivítali na svém hřišti Turnov. Očekával se vyrovnaný souboj, jelikož Turnov byl o pouhý bod v tabulce za námi. Bohužel opak byl pravdou. Vstup do utkání vyšel lépe domácím, ale žádná vyložená šance z toho nebyla. Za zmínku stojí pouze patička Pánka po rohovém kopu, která ale na France nevyzrála. První nebezpečná brejková situace hostů, po nepovedeném pasu Lukáše Janovského skončila bohužel hned gólem. Havel vysunul Marka a ten utíkal na Bartoše, který ještě přihrál přes šířku vápna Šťovíčkovi a ten neměl problém vstřelit první branku utkání - 0:1. Ve 32. minutě po individuální akci nejlepší hráč hostujícího celku Marek trefil tyč a k dorážce už ho domácí obránci nepustili. O několik vteřin později při kombinaci na útočné polovině přišla ztráta domácího celku a hosté podnikli opět další rychlý brejk, který dokázal vyřešit Šťovíček a na podruhé našel ve vápně Marka, ten z otočky skóroval o tyč - 0:2. Ve 37. minutě po ztrátě míče na obranné polovině poslal Petr Havel přihrávku pod sebe do vápna a Šťovíček poslal míč do protipohybu Bartoše a trefil se podruhé - 0:3. Tuto desetiminutovku, kterou jsme absolutně nezvládli, jsme poslali soupeře do pohodlného náskoku. Těsně před koncem poločasu zkoušel štěstí střídající Tomíček za zraněného Volfa, ale Franc jeho pokus vyrazil na roh, ze kterého bohužel ohrožení nepřišlo, ikdyž Klainovi chyběly centimetry, aby na míč dosáhl. Do druhého poločas poslal trenér Murárik Zelinku s Kohoutem a změnil rozestavení na dva útočníky. Hráči byli odhodláni něco s výsledkem udělat. V 50. minutě se kopala penalta po faulu na Tomíčka, kterou brankář Bartoš s klidem proměnil a snížil stav - 1:3. Entuziasmus ze vstřeleného gólu nám nevydržel moc dlouho a za dvě minuty, se protáhl Svoboda středem hřiště a vyslal Marka, který překonal Bartoše - 1:4. Téměř okamžitě mohlo přijít snížení. Klain vybídl obloučkem přes obranu Tomíčka, toho vychytal Franc a dorážející Kohout poslal míč do boční sítě. V 62. minutě zahrávali hosté standardní situaci, kterou zahrával Havel a našel Šťovíčka na zadní tyči. Ten tak završil svůj hattrick a překonal Bartoše celkově v zápase popáté - 1:5. V 86. minutě dostali hosté možnost zahrávat pokutový kop, ke kterému se postavil Tomašov a upravil tak na konečný stav 1:6. Jediné pozitivum je, že za muže poprvé nastoupil dobrovický odchovanec Matěj Cigánek a odbyl si první divizní minuty. Za týden zajíždíme v neděli 7.5. na půdu Čáslavi a rozhodně nás nečeká nic snadného!


Hodnocení trenéra Murárika: Řada nepřesností, žákovské bránění, prohrávali jsme všechny souboje, k tomu do čeho hosté kopli, to jim tam spadlo a vznikl z toho tento katastrofální výsledek. Hráči si musí uvědomit, že i když dostanou první gól, není konec zápasu. Musíme se probudit, vrátit se k poctivé práci a nečekat, že všechno půjde samo.



Rozhodčí: Stieber Filip - Haleš Vladan, Bečvář Lubomír

Branky: 50. Bartoš z pen. - 20., 37., 62. Šťovíček, 34., 53. Marek, 84. Tomašov z pen.


FK Dobrovice: Bartoš - Hubač, Marek Sedláček, L. Janovský (46. Zelinka), Bičiště - J. Janovský, Pánek, Bora (63. Kučera), Michal Sedláček (46. Kohout), Klain (86. Cigánek M.) - Volf (25. Tomíček)


FK Turnov: Franc - Tobiaš, Peuker, Tomašov, Chládek - Šťovíček (81. Beníšek), Horák (89. Jíra), Havel Š. (70. Müller), Svoboda (89. Provazník) - Havel P., Marek (70. Břenek)


Děkujeme za fotogalerii od Miloše Moce a Nikol Kuncové.




109 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page